Po stopách Popelky

Nenáročná procházka nebo vyjížďka po stopách filmových míst známé pohádky Tři oříšky pro Popelku. Stezka začíná před hradem Švihov a vede přibližně 3 km do Mezihoří.

Jste milovníkem známé pohádky Tři oříšky pro Popelku? Pak je tento výlet právě pro vás. Každý rok se na hrad Švihov vydá mnoho fanoušků tohoto kultovního snímku a chtějí se dozvědět více o jeho natáčení. Jedním z filmových míst pohádky je hradní nádvoří, a když se vydáte na výlet do švihovského okolí, najdete další dvě taková místa. První z nich je sad, kde se nacházela Popelčina skrýš a kde žila sova Rozárka. Další je rybník v Mezihoří, ve kterém Popelka máchala prádlo a macecha s Dorou do něj spadly při útěku před princem.

Nově se mohou fanoušci pohádky vyfotit u fotobodů, které jsou umístěné na nádvoří hradu, aby připomínaly, kde stály filmové kulisy. K vidění je pavlač statku, kde Popelka bydlela s macechou a Dorou nebo pohled na stodoly s holubníkem a seníkem, odkud Popelka přijížděla na koni ve svatebních šatech. A pokud stále nemáte dost a chcete ještě trochu Popelky, tak vás zveme na výstavu Za tajemství Popelčina střevíčku.

Za tajemstvím Popelčina střevíčku