Půtův groš na prohlídce Švihova pro rodiny s dětmi

Blíží se prohlídky hradu. Dříve či později určitě budou. Přijedete na prohlídku s dětmi? Proč si tedy z hradu neodnést část pokladu Půty Švihovského...

Plánujete na léto výlety s dětmi? Na Švihově připravujeme rodinnou prohlídku ve formě návštěvy pana Půty Šivhovského na hradě. Prohlídka u nás zatím není možná a pan Půta se zatím baví navyšováním svého jmění pilnou ražbou vlastní mince. Už se ale těší, až bude své groše dětem rozdávat!

prohlídka pro rodiny s dětmi

Prohlídka je určena pro rodiče s dětmi ve věku od 4 do 10 let. Je vedena stejnými prostory jako základní prohlídkový okruh Hrad. Návštěvníci poznávají osobnost Půty Švihovského z Rýzmberka a to, jak se na hradě žilo v jeho době. Zavítají napříkad do hodovní síně, do ložnice hradní dámy, do kaple nebo do zbrojnice.

Během návštěvy děti pracují s obrázkem, plní jednoduché úkoly a společně hledají vzkazy od pana Půty. Obrázek, který slouží i jako omalovánka, si děti odnseou domů. V závěu prohlídky je čeká překvapení v podobě ražby mince. S tím jistě rádi pomohou rodiče.